english version

 

ON-LINE ПРИЈАВУВАЊЕ


Право на учество имаат сите државјани на Република Македонија и странски државјани, од двата пола, под следните услови:
1.  Трка на 5000 метри: сите возрасти (стартнина 250 денари)
2.   ПОЛУМАРАТОН – 21.097 км: (стартнина 500 денари)
-
на денот на одржување на трката да се постари од 16 години
-
доколку имаат помалку од 18 години на денот на одржување на трката, да имаат потпишано согласност од родител или старател
3.   МАРАТОН – 42.195 км: (стартнина 500 денари)
-
на денот на одржување на трката да се постари од 18 години
-
доколку имате помалку од 18 години на денот на одржување на трката нема да ви биде дозволен настап

Стартнината се плаќа при подигање на стартниот пакет.

Доколку сакате да пријавите екипа за
Team Building натпреварот, кликнете тука за начинот и условите за пријавување.

Следната изјава е составен дел на Вашата пријава
:

Изјавувам дека сум физички и психички спремен (спремна) за оваа трка, дека во нејзе учествувам на лична одговорност и дека во случај на било каква повреда нема да барам никаква одштета од организаторот.

Потврдувам дека сум информиран (информирана) дека на организаторот на оваа трка му припаѓаат сите права за промотивно користење на моето име, глас, фотографија или видео запис, вклучувајќи ги сите врсти на рекламирање, на радио, ТВ и интернет, како и за други рекламни потребни на организаторот.”
 

Одбери трка: *
Име: *
Презиме: *
Пол: *
Година на раѓање:
Адреса на живеење:
Земја: за друга земја кликнете тука *
Емаил адреса: *
Телефон: *
Број на лична карта: (ако сте помлад од 18 години, запишете го бројот на личната карта на родителот или старателот) :
Клуб / Team Building екипа (1): 
Големина на маица:
Датум на пријавување:


1) Ова поле го пополнувате доколку сте регистриран член на некој атлетски клуб во Македонија или доколку сакате да учествувате со ваша екипа во Team Building трката (кликнете тука за повеќе информации). Доколку не сте член или не учествувате Team Building трката, ова поле го оставате празно

*
Задолжителни полиња.

Скопскиот маратон е под покровителство на::

Град Скопје
Европска Комисија
Агенција за млади и спорт
Сојуз на Спортови на Скопје
Атлетска Федерација на Македонија
Атлетски Клуб “Работнички“
 
 
 
 
На почеток   |   Контакт